Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی عادات اشتباه در مصرف نوشیدنی‌ها می‌تواند پیامدهای خطرناکی داتشه باشد.

به گزارش برنا؛ درحالی که استفاده از نوشیدنی‌ها با فواصل زمانی بسیار زیاد و توسط افراد سالم نمی‌تواند مشکل خاصی به‌وجود بیاورد، اما مصرف منظم و همیشگی آنها قطعا زیان‌بار خواهد بود. در این مطلب قصد داریم به عادت‌های رایج اما نادرست در مصرف نوشیدنی‌ها بپردازیم که به‌مرور زمان به بدن آسیب می‌رسانند و حتی می‌توانند پیامدهای خطرناکی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  ۱. استفاده از نوشیدنی‌های «کالری خالص»

نوشابه‌های گازدار یا انواع نوشیدنی‌های شیرین دیگر مانند چای سرد شیرین (آیس تی) در گروه محصولات «کالری خالص» قرار می‌گیرند. این محصولات صرفا کالری بی‌فایده و عاری از مواد مغذی را وارد بدن می‌کنند، درحالی که به سلامت شما آسیب می‌رسانند. نوشیدنی‌های کالری خالص نه‌تنها هیچ نوع ماده مغذی‌ای ندارند، بلکه حاوی قندهای افزوده هستند و شدیدا تحت روندهای فراوری قرار گرفته‌اند. به‌علاوه، این نوشیدنی‌ها در گروه محصولات «کالری مایع» قرار می‌گیرند و با اینکه به‌راحتی تا ۲۰۰ کیلوکالری وارد بدن می‌کنند، احساس سیری خاصی به‌وجود نمی‌آورند. مصرف این نوشیدنی‌ها می‌تواند باعث ابتلا به افزایش وزن، دیابت و بیماری‌های قلبی شود.

۲. عدم استفاده از آب ساده به اندازه کافی 

احساس خستگی می‌تواند در نوشیدنی‌های مصرفی شما یا عدم استفاده از آب ساده به اندازه کافی ریشه داشته باشد. توجه داشته باشید که بدن همیشه درحال کار و فعالیت است، حتی وقتی که پشت میز نشسته باشید یا حتی وقتی که خواب هستید. بنابراین قلب همیشه درحال تپش است، متابولیسم بدن درحال ساخت و تجزیه بافت‌ها است و انرژی مشخصی برای سوخت‌رسانی به عملکردهای بدن ذخیره می شود. همه این روندهای طبیعی به دریافت آب ساده و طبیعی نیاز دارند و کسانی که در طول روز به اندازه کافی آب ساده مصرف نمی‌کنند، با مشکلاتی مانند کاهش سطح انرژی و افزایش حس خواب‌آلودگی و خستگی مواجه می‌شوند. 

۳. زیاده‌روی در نوشیدن شیرهای طعم‌دار

شاید هرگز به این مساله فکر نکرده باشید، اما مصرف مداوم و همیشگی شیرهای طعم‌دار می‌تواند باعث صدمات جدی و متعددی برای سلامتی شما شود. امروزه همه ما می‌دانیم که شیر سرشار از کلسیم، پروتئین، ویتامین‌ها و املاحی است که برای سلامتی استخوان‌ها ضروری هستند و مصرف منظم شیر از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند. اما هیچ‌کدام از ما نباید توقع داشته باشیم که شیرهای طعم‌دار، شیرهای غلیظ‌شده با ترکیبات مختلف یا میلک‌شیک‌های حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی اساسا همان مزیت‌ها و فواید شیرهای طبیعی را داشته باشند. 

۴. زیاده‌روی در مصرف آب میوه‌ها و آب سبزیجات 

آب انواع میوه‌ها و سبزیجات در قالب اسموتی‌ها یا نوشیدنی‌های دیگر دارای مواد معدنی مفیدی است اما دو نکته مهم را نباید فراموش کنید؛ اول این‌که مصرف این نوشیدنی‌ها در طول روز نباید بیشتر از یک لیوان کوچک باشد و دوم این‌که آب میوه‌ها و سبزیجات (خصوصا انواع کاملا بدون پالپ) نمی‌توانند جایگزین خود میوه‌ها و سبزیجات شوند. بعضی افراد از قندهای ساده و گزینه‌های مشابه دیگر برای شیرین‌سازی آب میوه‌ها و سبزیجات استفاده می‌کنند، درحالی که چنین کاری مستقیما کیفیت این محصولات را کاهش می‌دهد و مصرف منظم آنها با افزایش خطر ابتلا به چاقی و بیماری‌های مختلف همراه خواهد بود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: چای سلامت قلب انرژی شیر سبزیجات چاقی نوشیدنی میوه ها و سبزیجات نوشیدنی ها آب ساده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۶۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟

ایتنا - چه در حال وزن کم کردن به کمک داروهای جدید باشید، چه برای لاغری سراغ جراحی رفته‌اید یا اینکه برای کاهش وزن، کالری مصرفی را کاهش و ورزش روزانه را افزایش داده‌ باشید، حتما مقطعی را تجربه کرده‌اید که عدد روی ترازو هیچ تغییری نمی‌کند و پایین نمی‌آید و به مانع سخت «وزن ثابت» برخورد می‌کنید.
در پژوهشی جدید، کوین هال، محقق موسسه ملی بهداشت که در اندازه‌گیری سوخت‌وساز و تغییر وزن تخصص دارد، به این موضوع پرداخت که روند کاهش وزن، با توجه به روشی که افراد انتخاب می‌کند، چه موقع متوقف می‌شود و وزن ثابت می‌ماند.

او با استفاده از داده‌های حاصل از کارآزمایی‌های بالینی باکیفیت درباره روش‌های مختلف کاهش وزن، برای تجزیه و تحلیل رفتار وزنی افراد در طول کاهش وزن مدل‌های ریاضی تهیه کرد تا متوجه شود که چرا روند کاهش وزن ثابت می‌ماند و بدون تغییر می‌شود.

به گزارش سی‌ا‌ن‌ان این گزارش روز دوشنبه در مجله «چاقی» (Obesity) منتشر شد.

او به این نتیجه رسید یکی از دلایل تاثیر بیشتر جراحی معده و همچنین مصرف دارو‌هایی مانند «اوزمپیک» و «ویگووی» بر کاهش وزن این است که در این روش‌ها زمان فرارسیدن نقطه ثابت ماندن وزن دو برابر می‌شود و آن‌ها در مقایسه با افرادی که کالری مصرفی‌شان را کاهش می‌دهند، مدت زمان طولانی‌تری وزن کم می‌کنند.

بدن با حفظ تعادل بین کالری‌‌های دریافتی و کالری‌ که می‌سوزانیم، وزن را تنظیم کند. هنگامی که کالری می‌سوزانید یا دریافت کالری را کاهش می‌دهید، بدن استفاده از ذخایر انرژی (کالری) را شروع می‌کند و اشتها فرمان می‌دهد که بیشترغذا بخوریم. 

طبق تحقیق هال، هرچه فرد بیشتر وزن از دست بدهد، اشتها قوی‌تر می‌شود، تا جایی که گاه این چنان زیاد می‌شود که ممکن است تمام تلاش‌هایی که برای کاهش وزن انجام داده‌اند، ناکام بماند یا به‌کل از بین برود.

این سازوکار پاسخ و واکنش (بازخورد) برای اجداد شکارچی‌ ما ارزشمند بود اما برای انسان امروزی که به‌راحتی به غذاهای فوق‌فراوری‌شده با کالری زیاد دسترسی دارد، چیز خوبی نیست.

 

هال با استفاده از محدود‌کردن کالری به‌تنهایی، کاهش وزن مشاهده‌شده در «مطالعه کالری» را مدلسازی کرد. برای این کار، ۲۳۸ بزرگسال به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که یک گروه باید کالری مصرفی‌اش را به مدت دو سال ۲۵ درصد کم می‌کرد و یک گروه به غذا خوردن معمولش ادامه می‌داد. این مطالعه با حمایت سازمان ملی بهداشت و سلامت بریتانیا از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ انجام شد.

طبق این تحقیق، گروه بزرگسالانی که کالری مصرفی را کاهش داده بودند، حدود هفت کیلو وزن کم کردند و گروهی که به روال همیشگی غذا خوردند، حدود یک کیلو‌ وزن اضافه کردند. با وجود آنکه افراد شرکت‌کننده تلاششان را دو سال ادامه دادند، کاهش وزن‌ این افراد تقریبا پس از ۱۲ ماه ثابت شد، زیرا اشتهای آنان برای مقابله با آن افزایش یافت.

دکتر کریستوفر از مرکز تحقیقاتی استنفورد، در توجیه این سطح ثابت وزن می‌‌گوید، کاهش کالری دریافتی ابتدا به کاهش وزن کمک می‌کند، اما سازوکار پاسخ و واکنش (بازخورد) بدن در ادامه مانع کاهش وزن می‌شود، زیرا بدن به آن واکنش نشان می‌دهد و از نظر سوخت‌وساز کارآمدتر می‌شود. بر همین اساس همان میزان کالری کاهش‌یافته هم دیگر به کم‌ کردن وزن کمکی نمی‌کند و وزن همچنان در همان نقطه ثابت می‌ماند.

هال می‌‌گوید این مطالعه نشان می‌دهد که داروهایی مانند اوزمپیک و ویگووی یا مداخلاتی مانند جراحی کاهش وزن زمان رسیدن به «وزن ثابت» را طولانی‌تر کنند، اما نمی‌توانند به طور کامل مانع آن شوند و آن‌ها نیز با از دست دادن وزن بیشتر، با افزایش اشتها مواجه خواهند شد.

هال توصیه می‌کند هر روشی را که انتخاب می‌کنید باید بدانید که پایدار ماندن بر آن برای حفظ روند کاهش وزن ضروری است. بنابراین از خود بپرسید آیا می‌توانید آن را به مدت طولانی ادامه دهید یا خیر.

به گفته او، افرادی که در مسیر لاغر‌شدن به «وزن ثابت» می‌رسند، می‌توانند با بیشتر کم کردن کالری مصرفی یا اضافه‌ کردن ورزش از این مرحله بگذرند، اما باید بدانند که این روند تا آخر عمر باید ادامه داشته باشد و نوعی تغییر سبک زندگی به شمار می‌رود. در غیر این‌ صورت، فایده چندانی نخواهد داشت.  

دیگر خبرها

  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • موتور سواران هنگام سوخت گیری به این نکات توجه کنند (فیلم)
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • آموزش یک مدل نوشیدنی کافی شاپی خوشمزه با طالبی
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • آموزش یک مدل نوشیدنی کافی شاپی خوشمزه با طالبی 
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟